Tentang Saya


 
MOHAMAD AMIRUL BIN ZARHAN
FOUNDER & AUTHOR

Mirul currently living in Kuantan, Pahang, Malaysia. Saya suka pembangunan Internet, platform blogger, windows dan semua yang dipelajari sendiri. Saya menyertai blogger ini adalah untuk mengisi masa yang terluang dari melakukan perkara-perkara yang tidak berfaedah.Blogging History
Saya memulakan blog pada bulan Ogos 2011 untuk mengumpul, dan memaparkan apa sahaja yang best serta hebat untuk dikongsikan kepada anda semua, sama ada melibatkan video, gambar, ataupun artikel. Ini kerana kebelakangan ini terdapat banyak gambar, video, atrikel menarik yang sepatutnya dikatahui oleh orang ramai.
 

MBT Purpose
Tujuan penerbitan Zone Made ini adalah untuk berkongsi tentang apa yang saya tahu seperti Windows Tip and Trick, Blogger Tip and Trick, Info, Berita dan lain-lain. Kenapa anda memilih nama Zone Made sebagai tajuk blog anda? Ini adalah kerana pemilihan entri post adalah berdasarkan minat dan kesukaan saya sesuai dengan maksud Zone Made dalam bahasa Melayunya "zon yang dibuat". Seiring dengan namanya Zone Made maka tidak hairanlah jika blog ini akan di update dengan apa sahaja topik dan perkara yang kami rasakan terlalu best serta super kool untuk dikongsikan kepada semua. Ini bermakna, Zone Made Blog adalah sebuah blog all in one (maybe).

Advise To BloggersNasihat Mirul kepada Blogger baru:
Menasihati kepada para blogger apabila anda berhasrat untuk melakukan sesuatu yang inovatif dalam kehidupan, orang akan memberitahu anda bahawa anda tidak boleh melakukannya tetapi apabila anda membuktikan sememangnya anda boleh. Bagaimana anda melakukannya? Oleh itu, anda tidak berputus asa dan terus blogging dengan merendah diri.
Blogging memerlukan kerja keras tetapi banyak memerlukan kesabaran. Ia membolehkan anda berkomunikasi dengan dunia pelbagai budaya, setiap seorang daripada mereka tidak sabar-sabar untuk mengetahui apa yang telah anda dapat kongsi. Oleh itu, berkenaan dengan peluang ini anda harus bekerja keras dengan ikhlas. Beri lebih banyak nilai kepada kandungan yang berkualiti, seperti hakcipta sendiri, Pembaca anda sangat membenci Blogging untuk wang semata-mata.
Sentiasa bersyukur kepada Allah Maha Kuasa dengan anugerahnya kepada anda dengan keupayaan membaca dan menulis. Setiap orang dari kamu semua dilahirkan sama sahaja. Anda hanya perlu mengiktiraf potensi berbakat yang dianugerahkan tuhan kepada anda. Selawat dan salam kepada kamu semua.


Yang Benar,
Mirul


Klik la kat bawah ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Liked Us ?